show sidebar & content

Kustjägardagen 2011 på Korsö

18 Sep 2011 / 2 Comments / in Kustjägarna, Operation Nordvind

 

I helgen deltog jag i Kustjägardagen 2011 på Korsö, och hade även förmånen att få ha ett bokbord med Operation Nordvind. Totalt såldes 75 st signerade exemplar. Lördagen inleddes med en stridsuppvisning där en pluton ur ett insatskompani från Hemvärnet, förstärkt med en del kustjägare som jag förstod det, genomförde en landstigning i hamnen på ön och sedan tog terräng. Jag tyckte mig se en del bekanta ansikten, förmodligen tidigare soldater jag varit med och utbildat.

Min avsikt var att filma hela sekvensen, inklusive det inledande eldöppnandet från det sidogrupperade understödet på Kroksö tvärs över sundet. Tyvärr lyckades jag fippla med kameran och missade en hel del i början. Underkänt. Inte heller håller filmen särskilt hög kvalitet, men ljudet är det viktigaste :) Att höra ksp 58 sjunga är vackert.

 

 

Resten av dagen erbjöd den traditionsenliga baskerceremonin, allmänt umgänge, föreläsningar om kalla kriget och av den nye C Kjkomp. På kvällen höjdes tonläget något under den gemensamma middagen och efterföljande häng utanför “markan”. Jag hade riktigt trevligt, med många givande samtal och nya kontakter.

Ett stort tack till Kustjägarveteranerna som arrangerade.

Edit: De officiella bilderna finns här.

 

 

Tags: ,

2 Responses to Kustjägardagen 2011 på Korsö

 1. Christer Kamb says:

  Tack för fina bilder. Jag var inte med detta år!

  Svara
  • Kaj Karlsson says:

   Då ses vi kanske nästa gång!

   Svara
Creeper MediaCreeper

Prenumerera på bloggen via e-post

Ange e-postadress: